- Klop in de kom het eiwit op tot zachte sneeuw.
- Doe het in de beslagkom en meng voorzichtig de twee bereidingen.
- Voeg op progressieve wijze het meel en de gist toe om klonters te vermijden.
- Rasp de halve citroenschil
- Beboter en bestuif de madeleinevorm lichtjes met meel.
- VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°
- Doe in elk vormpje een volle lepel deeg.
Zet gedurende 15 à 20 min in de oven (OVEN OP 200°, STATISCHE WARMTE)
Let op het einde van de baktijd om uitdroging te voorkomen.
Neem uit de oven en doe de madeleinen onmiddellijk uit de vorm.
INGREDIËNTEN
- 120 gr boter
- 120 gr meel
- 125 gr suiker
- 1 koffielepel bakpoeder
- ½ citroenschilletje
KEUKENGEREI
- 1 bakvorm voor madeleinen
- 1 inox beslagkom
- 1 inox lepel
- 1 penseel
- 1 citroenrasp
- 1 houten lepel
- 1 handklopper
- 1 aarden kommetje
- 1 klopper