SupportActualiteitContact

VOORGERECHTHoofdgerechtDessert

Kleine madeleinen

Kleine madeleinen

  1. Klop in de kom het eiwit op tot zachte sneeuw.
  2. Doe het in de beslagkom en meng voorzichtig de twee bereidingen.
  3. Voeg op progressieve wijze het meel en de gist toe om klonters te vermijden.
  4. Rasp de halve citroenschil
  5. Beboter en bestuif de madeleinevorm lichtjes met meel.
  6. VERWARM DE OVEN VOOR OP 200°
  7. Doe in elk vormpje een volle lepel deeg.
    Zet gedurende 15 à 20 min in de oven (OVEN OP 200°, STATISCHE WARMTE)


Let op het einde van de baktijd om uitdroging te voorkomen.
Neem uit de oven en doe de madeleinen onmiddellijk uit de vorm.

INGREDIËNTEN 

  • 120 gr boter
  • 120 gr meel
  • 125 gr suiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • ½ citroenschilletje

KEUKENGEREI 

  • 1 bakvorm voor madeleinen
  • 1 inox beslagkom
  • 1 inox lepel
  • 1 penseel
  • 1 citroenrasp
  • 1 houten lepel
  • 1 handklopper
  • 1 aarden kommetje
  • 1 klopper