Hak de amandelen met de mixer.
Scheid het eigeel van het eiwit.
BEREIDING NOGADEEG
- Meng de gehakte amandelen met de suiker.
- Klop het eiwit stijf.
- Meng alles voorzichtig.
- Doe het mengsel in beboterde bakvormpjes (12 vormpjes van 6 cm diameter) en zet in de oven (voorverwarmd op 200°). Laat 10 min. bakken. RESERVEER
BEREIDING VAN DE GANACHE
- Kook de room.
- Voeg beetje bij beetje de in stukjes gehakte chocolade toe. Zet het vuur lager en roer.
- Neem de kookpot van het vuur en ga verder met kloppen om een homogene massa te verkrijgen. Laat afkoelen.
MAKEN VAN DE GEBAKJES
- Wanneer ze zijn afgekoeld, neem ze uit de vorm en bestrijk 6 ervan met een laag ganache.
- Leg op elk gebakje een ander gebakje en spuit met een spuitzakje toefjes ganache erop.
BEREIDING NOGA
- Maak in een kookpot een caramel (suiker en 1 lepel water). Zodra deze een mooie blonde kleur heeft, de amandelen toevoegen.
- Roer goed en giet de noga op een voorheen ingeoliede marmeren plank en rol uit met een deegrol.
- Snij de noga in driehoeken en decoreer elk gebakje ermee.
INGREDIËNTEN
(voor 6 gebakjes)
1. Gebakjesdeeg
- 90 gr poedersuiker
- 90 gr gehakte amandelen
- 3 eiwitten
- 20 gr boter
2. Ganache
- 80 gr zwarte chocolade
- 50 gr dikke room
3. Noga
- 75 gr suiker
- 50 gr gehakte amandelen
- 1 soeplepel water
- 2 soeplepels olie
KEUKENGEREI
- 12 kleine bakvormen - diameter 6 cm
- 1 kom
- 1 kleine koperen kookpot
- 1 mechanische klopper
- 1 mixer
- 1 slakom
- 1 spuitzak
- 1 deegrol
- 1marmeren plaat
- 1 groot, plat mes
- 1 lange inox lepel