SupportActualiteitContact

VOORGERECHTHoofdgerechtDessert

Traditioneel soezendeeg

Laat water koken in een kookpot, voeg het zout en de koude boter in stukjes gesneden toe. Zodra het mengsel gekookt heeft, het vuur doven en de bloem in één keer toevoegen, goed opkloppen met een houten lepel.
Er vormt zich snel een deegbal die moet loskomen van de kookpot.
Laat deze deegbal op een zacht vuur drogen terwijl u krachtig kneedt.
Breek het eerste ei in een klein kommetje en voeg het aan de deegbal toe en kneed tot het volledig geïntegreerd is.

Doe hetzelfde met de andere eieren tot het voorlaatste.  
Breek het laatste ei en klop het in een kommetje op.
Voeg de helft van het ei toe en controleer de consistentie van het deeg. Het moet goed soepel zijn.
Indien nodig, voeg de andere helft van het ei toe.

Geef de soezen een vorm met behulp van een ijsschep die u eerst in een mengeling van opgeklopt ei met een beetje melk dompelt. Leg ze op een bakplaat.
Zet ze gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat de oven dicht en verlaag de temperatuur dan naar 180°C gedurende nog een extra 10 min. Verlaag naar 150°C en laat de oven een beetje open.

Laat de soezen in de half open oven gedurende 30 min. drogen.

Eens afgekoeld, kan u ze vullen met crème patissière of slagroom.

INGREDIËNTEN 

Deeg:
    •    125 cl water
    •    200 g gezeefde bloem
    •    100 g boter
    •    1 snufje zout
    •    4 volledige eieren
Dorure:
    •    1 volledig opgeklopt ei
    •    2 KL melk

KEUKENGEREI 

    •    1 kom
    •    1 houten lepel
    •    1 kookpot
    •    1 patisserieplaat
    •    1 kleine of middelmatige ijsschep