Laat de melk op een zacht vuurtje warm worden.
Haal de melk net voor het kookpunt van het vuur en laat tot 38° à 40°C afkoelen.
Voeg de melkfermenten en/of yoghurt en de gewenste natuurlijke aroma’s toe.
Vul de multikoker met water tot aan het eerste streepje en regel de temperatuur op 30°.
Zet de lege yoghurtpotjes in de gastromand.
Indien gewenst, vul de bodem met confituur of vruchtenmoes.
Giet de melk voorzichtig in ieder potje om schuimvorming te vermijden en de confituur niet te vermengen.
Bedek ieder potje met een rekfolie of een deksel.
Zet de gastromand in de multikoker met deksel gedurende 6 uur.
Plaats de potjes daarna minstens één nacht in de koelkast.
INGREDIËNTEN
Yoghurt natuur
• 1 liter bio-melk
• 1 SL melkfermenten en/of 2 lepels natuuryoghurt bio
Aroma’s
• Honing
• Bruine suiker
• Vanille-extract
• Natuurlijke extracten
• Rode vruchten
• Confituren
• appelmoes, etc.
KEUKENGEREI
• 1 kom
• 1 kleine kookpot
• 1 klopper
• 1 pollepel
• 6 yoghurtpotjes met deksel
• Rekfolie
• Thermometer